keskiviikko 2. lokakuuta 2013

FOCACCIA

Tänään syötiin iltapalaksi tapaksia ja miehen leipomaa focacciaa.
Tässä vielä ohje teillekkin,ohje on Hans Välimäen  keittokirjasta.



                                                    FOCACCIA

                                                               50g Hiivaa

                                                               2tl Suolaa
                                                              3,5 dl Vettä
                                                           7dl Vehnäjauhoja
                                                           0,5dl Oliiviöljyä

                                 Pinnalle sormisuolaa,oliiveita ja  tuoretta rosmariinia.


        Liota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.Lisää jauhot ja oliiviöljy.
        Vaivaa taikinaa kulhossa ainakin 10 minuuttia,peitä kulho liinalla.
        Kohota taikinaa ainakin 20 minuuttia vedottomassa ja lämpimässä paikassa.
        Kauli tai taputtele taikina oliiviöljyllä valeltuun uunivuokaan noin sentin paksuiseksi levyksi.
        Penslaa leivät ennen paistamista ronskisti oliiviöljyllä (leipä saa melkein uida öljyssä).
        Painele peukalolla oliiveja taikinaan.Ripottele päälle suolaa ja tuoretta rosmariinia.
        Paista leipää 225 asteessa,kunnes pinta on kullanruskea (noin:20-25min).







Ei kommentteja: